.

Say Something to Me :D

Sep 30, 2010

~~ Gara2 My Business Card !! ~~


~ AL - Kisah ~


Ada Business Card rasa cam best je kan.... Rasa jumpa je sape2 nak bagi .... Al maklum la baru merasa ade business card sendiri ... First Time la katakan ....hehehhe....Kisah yang aku nak citer ni xde la menarik sangat  kut tapi boleh la nak dijadikan cerita  hilangkan ngatuk .... :D






Kisahnya bermula di Shopping Centre [AEON Jusco Melaka Bandaraya ]
Date xbrpe nk ingt but April or Mei mcm tu la ...





Jalan punya jalan..... dah penat Tawaf JJ ni perut pon rasa lapar la kan ...
so Destinasi aku masa tu mau try makan kat KAIZER !!
member2 kata murah .....sedap xsedap belakang citer la ... 
Sampai je kat ctu aku terus duduk cari tempat ...
yang ke Counter membr2 aku je ...
Sat g terpandang la sorang mamat yg keje  kat Situ ...
punya la JAMBU AIR !! hahahhaha ....hensem siot ...
Kebetulan time tu nak cepat so bungkus je la ...
xde can la nak tenung lama2 an ...
After kuar dr Kaizer hati aku ni berkata2 ...
cam nak je an kenal2 ngan mamat tu ...
kaki tetap keluar melakah ke Park Kereta... 
Time beratur nak bayar Parking kat pintu masuk ...
Aku Mintak membr aku g bg Business Card kat mamat tu ...
Punya la EXCITED nak kenal ... hahahaha














   Balik je dari JJ  tunggu mamat tu wat panggilan masuk .... Mata xlelap .... Senyum je ... huk3....
Handphone Sony Ericsson C903 berbunyi .... ape lagi pantas la angkat .... Borak punya borak ..soal punya soal .... Sekali BUKAN WARGA MALAYSIA LA !!! hahhahaha .... cara cakap tul2 dah mcm orang Melayu ....Masa tengok dia wat keje & cakap2 ngan pelanggan pon macam orang melayu .... sekali orang NEPAL da !!! Tapi kami boleh je kawan...sampai sekarang kalau g makan kat KAIZER !! dia belanja Air ...  tu satu pengalaman yg memang best  dpt kenal ngan orang asing .... Nak je Upload Pic dia tp dah lupa la save kat mane ... hikhikhik .... :D .... 










[NAMPAK MACAM MELAYU !! ayat cover malu ]













^_^ adeq 





Sep 28, 2010

~~ E . M . O . S . I ~~



" JANGAN BIARKAN EMOSI MENGAWAL DIRI ANDA !!! " Malam ni Faz just nak  berkongsi sedikit la ape yg Faz faham tentang Emosi ni .... Dari ape yg Faz baca dan pengalaman yg Faz alami ... sedar atau pun tidak emosi kita juga berkait secara tidak lansung dengan tahap kesihatan kita ... Oleh kerana itu kita sepatutnya perlu mengawal emosi kita sendiri dari ianya mengawal diri kita .... Kebanyakan emosi yang berunsur negetif adalah salah satu faktor yang boleh  menganggu Kesihatan kita.... Sebenarnya Emosi sekarang yang kita sedang alami ini adalah dari didikan awal semasa kita kecil dahulu ... sebagai contoh(1) sekiranya kita terbiasa dimanjakan dan dikawal oleh ibubapa kita dalam setiap gerak geri yang kita lakukan maka sehinggalah kita dewasa kita mempunyai sedikit perasaan terkongkong atau pun ingin mengongkong  .... (2)selain itu sekiranya semasa kita kecil dahulu kita tidak berpeluang untuk melakukan dan mencuba sesuatu yang baru maka semasa dewasanya kita kurang keyakinan diri dan juga sukar untuk berdikari .. Jauh bezanya dengan Emosi yang kita dapat sekiranya ianya adelah Positif .... Mungkin contoh (1) itu sekiranya ibubapa sekadar memantau gerak geri kita semasa kecil tapi tidak membantu sedikit pun maka semasa dewasanya mesti kita boleh berkongsi perasaan antara kita dengan tidak tercetusnya pergaduhan dan bijak membuat sesuatu keputusan secara berfikir sendiri ... Faz menilai diri sendiri dan Faz mengaku dalam diri ni ade 80% EMOSI  NEGETIF !! apabila emosi kita seteruk ini maka minda kita jugak terganggu ... Apa ntah lagi tahap kesihatan diri kita ..  Emosi Marah  , Emosi Sedih , Emosi Takut , Emosi Kecewa semua2 ni la yang memenatkan otak sebenarnya .... kerana memikirkan sesuatu tanpa tujuan sedangkan sekiranya kita dapat mengawal emosi tadi sedikit sebanyak dapat membantu kita berfikir untuk menyelesaikan masalah secara berEMOSI biasa ....Emosi Gembira kita akan membuatkan kita mempunyai SELF ESTEEM ( harga diri ) yang tinggi ... walau mcm mana pun malam ni Faz akan cuba kurangkan peratus Emosi Negetif Faz td... Hope sape2 yg sama dengan je ngan Faz pon perlulah berubah !! Rasanya masih ade masa lagi tuk kita membaikinya ...Selamat Beamal!! ^_^ 












^_^ adeq 

~~ Cinta semakin Pudar kerana orang ke-3 ~~



" I'm Not missing U !! " cukuplah hanya membaca ayat ini yg ditaip oleh " I " wat kan aku faham yg aku tak memberi apa -apa makna pun dalam hidupnya .. Bila di fikirkan kembali dia amat memelukan insan yg bernama " N " hanya " N" sahaja yg bermain dihatinya kini ... adakah kerana aku " N" juga kecewa & sedih kehilangannya... betapa aku mementingkan diri sendiri sehinggakan  tidak perasan akan kewujudan cinta mereka !! Aku tidak menyalahkan "N " kerana mencintai atau menyayangi sidia cuma aku sedikit terkilan dan marah .... kenapa " N " tidak jujur pada ku sedangkan dia mampu untuk berkata benar... kenapa perlu berpura - pura seakan tiada apa yg berlaku ... KENAPA ???? Walau pun " N " juga mempunyai kekasih hati namun hubungan mereka sama tawar seperti hubungan yg aku jalani kini....Oleh itu " N " tidak perlulah nak menyenangkan hati ku dengan berkata saya pun mempunyai kekasih hati sedangkan dlm masa yg sama cuba untuk mengambil hati sidia " I " ... dari hari ke hari aku sedang belajar untuk menjauhi diri dari " I " mungkin dengan melihat orang yg  kita sayang hidup bahagia adalah satu pengorbanan yg boleh mengembirakan semua pihak ... tiada apa lagi yg perlu aku harapkan ... jika " I " benar - benar menyayangi ku  mesti dia juga telah muncul mencari ku ketika aku sedang menjauhi diri darinya ..... tapi tidak , sebaliknya dia juga diam membisu dan seakan membenarkan pemergian ku dari hidupnya itu ... malah dia mencari - cari dimana " N" yg sama diam membisu seperti ku ... Bertuah " N" mempunyai dua orang lelaki yg menyayanginya dalam satu masa .... Aku harap " I " dan " N" akan bersama suatu masa nanti !! ..... Hati yg sudah hancur ini walau pon seratus tahun lagi dicantumkan semula perasaannya tetap sama pedih ., sakit dan kecewa .... Oleh itu , biarkanlah semua masa ni terus berlalu sehingga keAkhirnya ... Aku ingin melihat " I " tersenyum gembira walaupon bukan bersama ku ... Disaat aku melihat senyuman mu itu maka terkuburlah sayangku padamu selama ini !!...... 

























^_^ adeq

Sep 27, 2010

~~ Hanya Mereka ~~












28 September 2010 .... 12.35 A.m .... Suasana malam yg sunyi... Aku terduduk memikirkan ape akan terjadi pada esok...esok... dah esok hari ....Adakah aku masih bernyawa lagi....aku boleh menjalani rutin keje seperti selalu...adakah aku masih bersama mereka semua insan2 yang hadir dan membahagiakan diri ku ini ..... namun aku tidak ade jawapannya.,..hanya pada DIA [ALLAH] sahaja yg mengetahuinya.....setiap insan mempunyai dugaan & cabaran hidup mereka masing2...begitu juga dengan diri ku ini... sama ade berat ,sakit atau terseksa sekali pon aku perlu menghadapinya dengan kuat ... 
Mak !! Ayah !! ....Adik mintak maaf .... mungkin adik bukan anak yg mampu memgembirakan  kamu berdua dikala usia mu dihujung waktu.... apa yg mampu adik  lakukan adalah berdoa semoga Mak & Ayah panjang umur dan kita akan sama2 hidup senang akan datang ....INSYAALAH ......
Kawan2!! masa aku keseorangan ni la teringat gelak tawa korang... best je xtido duk gelak n nangis sama2 ... Masa berubah ...semuanya berubah... xtau la ape nak jadi dengan aku ni.....kerana hidup terlalu sunyi dan xde teman buatkan kenangan2 lalu menemani ku sentiasa...mesti korang akan cakap aku masih xberubah dan sama seperti dulu ........ 
Bila terfikirkan pasal keje aku sekarang pulak !! terlalu banyak pengalaman yang aku dapat adalah berhadapan dengan pelbagai jenis manusia .. macam-macam ragam telah aku hadapi ... bermain dengan emosi ... inilah hakikat sebuah kehidupan... kita memegang watak yg berbeza2 dan lakonan yg berlainan barulah menjadi satu cerita yg boleh diingati selamanya ... aku selalu bertanya selepas ni ape pulak watak akan aku lakonkan... [????]
menjadi tanda tanya tanpa penghujung cerita !! 



















^_^ adeq

~~ Dimakah Sahabat ISTIMEWA ku kini ??? ~~

  
   Aku !! cuba untuk melupakan semua kenangan itu ... Aku !!cuba untuk tidak mengingati apa2 tentang diri kamu ...segala-gala yg berkaintan dengan mu sama ada Nama , No Phone ataupun wajah mu itu .... namun ape daya ku kamu terlalu dalam letaknya didalam hati ini .... terlalu banyak kenagan yg kubina bersama mu .... tidak terkira senyuman yg ko ukirkan dari bibir ku ... indahnya disaat aku dengan mu bersama2 untuk mencapai impian yg tinggi dibintang sana letaknya ... tidak kira waktu , tempat & keadaan sekali pon ko sentiasa bersama ku ... dari dulu hingalah saat ini kamu ade dihati ku & fikiran ku buat selama- lamanya ....HANYA KAMU !!.... bila kelibat mu hilang dari pandangan ku ..aku akan tercari-cari tapi apabila kamu disisi ku ...aku akan diam membisu melihat telatah mu itu... Kamu !! seorang yg bijak ....Kamu!! memberi ku erti untuk menjadi seorang yg lebih dewasa ...Kamu !! buatkan aku tidak lupa tuk capai impian yg aku impikan ..... TAPI.... semuanya kini hanya kenangan... kenangan dulu yg terlalu sukar untuk ku lupakan....Aku!! cuba untuk membina semangat baru, impian baru & kawan2 baru ....ia mengambil masa yg terlalu lama untuk aku hapuskan diri mu wahai Sahabat ISTIMEWAKU .... titisan air mata ku akan mengalir setiap kali aku cuba untuk kuatkan diri melawan rindu ku padamu... setiap mlm kau selalu muncul didalam mimpi ku... kenapa kamu begitu bermakna didalam diriku ini sedangkan kamu sedikit pon tidak merasa ape yg aku rasakan.... Jika kamu terbaca coretan hati ku ini...aku harap engkau mengerti...yang aku maksudkan adalah KAMU!!.. pada awal lagi aku menjauhkan diri dari mu kerana takut begini jadinya...namun aku terpaksa mengenali dirimu lebih rapat dan  mendekati dirimu kerana kita sama2 belajar untuk menguruskan masa & memimpin kawan2 kita yg lain ..... jika kamu berikan aku satu lagi peluang maybe kita akan kembali seperti dulu ..... walau macam mana pon aku kena belajar untuk menerima Takdir Tuhan yg telah ditetapkan .. Aku doakan kebahagiaan hidup mu dan kecermelangan diri mu itu bekekalan sehingga kamu dapat capai ape yg kamu penah ceritakan semua impian2 mu pada ku dulu !!! Aku amat menyayangi mu wahai Sahabat ISTIMEWA ku !!!   :'( .....




                                         
              Bg ku kamu sama sahaja seperti : 

N . A . R .U .T .O




















^_^ adeq

Sep 24, 2010

~~ e .x. c . i .t. e. d. ~~

Celik je mata pagi ni x sama mcm selalu ..
Asyik tersenyum -senyum..
Ntah ape yg seronok pun aku xtau la...
yg pasti sesuatu yg indah ...
yg menyatukan dua hati ..
Masa tu la aku tau sape JODOH aku sebenar ..
Tiba2 je rasa xsabar nak KAHWIN .....
Nak ade orang sayang secara halal ...
wahhhh!!!
Dah mcm gatai sngt2 pulak aku ni kan....
Whaever ......
yg pasti mood aku hari ni EPPY....
 sesuatu yg sukar dijangka...

persoalannya : 
1. BILA??
2. DIMANA ??
3. DENGAN SAPE ??

lum leh tejawap lg tuk masa ni ....



 WAIT & SEE ...!!





~~ Air Mata cape ni ?? ~~








skit2 nak Nangis...
baru cakap ckit dah SENTAP !!...
Xleh nak gurau2 ....
hati kena kuat ni ...
banyak lagi cabaran kat depan2 tu ...
bukannya setakat semalam , hari ini & esok je...
KUAT !!
kena kuatkan semangat ...
so mulai sekarang ....


JANGAN mudah MENANGIS !!



HATI yg GEMBIRA terbayang di WAJAH yg CERIA !! 
tidak semestinya ...
WAJAH yg CERIA terbayang di HATI yg GEMBIRA !!












^_^ adeq

~~ Mau hati tenang mam ASKEM lo !! ~~


 WooooOOO...
malam ni hati manyak susah Ooo...
Otak pulak manyak fikir...
itu mau fikir...
ini mau fikir...
mcm2 mau fikir...
Aisseeyyy !!
apa mau bikin....??
len masalah wa leh lelap mata bg lupa...
tapi .....
ini olang ali2 cni jugak duduk...
ini hati jugak dia mau tumpang ....
wa sulah tanam dia dalam2 ma...
dia punya kubur pun wa xde ingt lagi....
ini mcm ha..
wa rasa sampai wa mati pon..
wa xboleh lupa sama lu !!
itu mcm wa ingat ini malam...
wa mau makan askem manyak2 lo ...
bl hati sudah sejuk ...
lama2 boleh beku ...
 lu punya nama pon wa sulah lupa...
wa mau try ni ....
lu olang cni mali la...
makan solang2 pun xde best...
lai3 ....
hehehhehe.....






[ wa sulah giler ]
















^_^ adeq




Sep 19, 2010

~~ Kenangan Time Study Dulu2 ~~




Rindu sngt2 time study dulu2...
Seronok je xde pe nak fikir...
Belajar !!belajar !!belajar!!
setiap hari ade class...
lepak2 kat kolej ...
sambil study sambil santai...
Time Exam je la PENING ckit..
malam2 je cari buku..
study last minit la katakan...
hahhahaha....
aku ngan member2 bila2 masa or mane2 suka take pic..
suka simpan...
banyak kut..
ade b'file2 pic kitaorng...
xckup nak masukkan semua...
so ni de la beberapa keping aku letak..
dari awal study sampai la habis ....














kepada Budak2 
Diploma Keusahawanan ...
2006/2009
MISS U ALLL !!!!!

















^_^ adeq




..::: Not Hearing But Listening :D :::...