.

Say Something to Me :D

Sep 18, 2010

~~ Baik2 Ade Makna !! ~~




Just nak kongsi la an...
ni pengalaman aku...
rasanya semua penah je kut alaminya ...
kadang2 kita ni berkawan pun ade Now Why 2 mcm2..
hipokrit pon satu hal ..
bujet bagus ..
terasa diri tu hot la..
pastu xreti2 lak nak jg hati kawan an..
main baluuunnn je sesuka hati ..




SITUASI 1


Barang aku barang mu jua..
harta ku harta mu jua..
eh!!tolong la beb...
men guna je barang orangkan ...
bukannya nak bgthu dlu....
setakat sabun basuh or ubat gigi..
xde hal la...
sen2 je kot aku beli..
ni baju ,seluar, beg ,kasut...semualah...
ko nak try an..
jap g bl time aku pakai dah cam aku lak pinjam kat ko.
ikutkan hati nak je time jmpe kat luar tu suruh bukak..
bogel je ko balik..
bukan tahu malu pon ...
nasib la aku xzalim mcm tu ...






SITUASI 2

dalam diam2 mintk no phone BF aku ..
aku ade masalh ckit dia lak pandai2 msge BF aku..
bujet nak jd penasiht la konon..
siap leh call & borak2 lg..
ala2 ...baiknya kawan..
nak mintak je kat aku ni baii.!!...
aku th lah bkn hak kekal aku pon..
tapi tu BF sape skrng ??
aiiiyaaa!! aku kacau balak dia thu lak tarik muka kan...
so xyah la nak sibuk2 jd orang ke-3 dlm hubungan aku...
kalau ko rasa dia pon b'mnt ngan ko..
jujur je ckp ngan aku..
BERANI la weyhhh...
dah buat pandai le tanggung !!






SITUASI  3 

member suka jadi lalang ...
batu api!!api2 an  hubungan ngan membr lain..
xde keje dah ni...
sibuk duk mengata...
kain sendiri terkoyak xnampak...
awal2 ko kata aku...
last2 ko dpt benda yg sama...
TUHAN MAHA ADIL la....
ko lupa tu ....
jgn tanya kenapa aku senyum lah lepas tu ...
faham2 sudah....
masa tu xyah la ko nak malu2 sorok muka lg..
sama je kita ni...
pele je ek dapat membr mcm ni...
kalau boleh depan mulut manis cam madu ...
belakang nama kita je la yg busuknya....
huh!!





SITUASI 4 

terlebih baik ataupun buat2 baik ...
ambil berat la sngt ..
sebenarnya dlm hati dia tu ..
aku kot nama yg ade dlm senarai hitam yg dia BENCI ....
elok je an ckap ngan aku...
rapat sngt2...
bujet aku xleh rasa lah yg ko pura-pura..
hakikatnya ko menyampah & sakit hati ngan aku ..
sbb aku ade kelebihan yg ko xdpt..
lain orang lain kut kelebihannya..
nak CEMBURU nape ..
aku perasaan la kut...
ko akan muncul time aku bahagia..
time aku baru rasa gembira...
pastu ko akan dtng nak jd membr paling best dlm hidup aku...
bila tiba masa ko tunjukkan sikap MARAH ko tu..
dari situ mulanya jawapan dr soalan aku terjwp..
benar & betul belaka....
Aiman xkisah la !!..
aku makan pon bukan duit ko belikan nasi ...
hahhaha








Kadang2 kita dah wat yg terbaik..
jaga hati orang ...
wat orang2 sekeliling kita senyum..
tapi kenpa mereka tidak dapat melakukan hal yg sama..
dah buta hati ke ??
buta mata ??
buta minda ??
adooohhh!! apelah salahnya kita bersatu ...
mcm ne orang melayu nak maju...
kalau masing2 pentingkan diri sendiri...
fikirkan diri tu je yg terhandal ...
Sedih doh aku !!!
pape pon aku doakan...
MEREKA BAHAGIA DENGAN KEHIDUPAN MEREKA...
kegembiraan mereka diatas kesengsaraan orang lain ....
















^_^ adeq




2 comments:

meeranamera said...

salam layla.... mira pon slalu gak kene ape yg layla kene.. trutama stuasi nmbo1... brg kite brg dy... mira pnah kene n mmg sakit hti... sbb ade org tgur ckap mira yg pnjam bju tu dr dy!!! arghhh!!

anyway, cheers :)

< Layla Talya > said...

Wkslam Mira ....
hehehe tu la...
semua ni lumrah kehidupan ....
pape pun kita kena bijak menghadapinya..... :D

thanks ea follow me .... ^_^

..::: Not Hearing But Listening :D :::...