.

Say Something to Me :D

Oct 31, 2010

~~ CAYANG ayah & mak !! ~~


Di Mana kan Ku Cari Ganti

Artist: P. Ramlee

Hendak ku nangis
Tiada berair mata

Hendak ku senyum
Tiada siapa nak teman
Kalaulah nasib
Sudah tersurat
Begini hebat
Apa nak buat

Di mana kan ku cari ganti
Serupa dengan mu
Tak sanggup ku berpisah
Dan perhati patah, hidup gelisah

Alangkah pedih rasa hati
Selama kau pergi
Tinggalkan sendirian
Tiada berteman dalam kesepian

Dunia terang menjadi gelita
Cahaya indah tiada bergema
Keluhan hatiku membawa derita
Kini kau jua tak kunjung jelma

Di mana kan ku cari ganti
Mungkinkah di syurga
Untuk kawan berduka
Menangis bersama, selama-lamanya



Puan Zaini Binti Abdul hamid
03 July
My mother 
adeq cayang sngt2 kat mak...mak baik ...mak banyak bagi adeq semangat ...mak tabah menghadapi semua dugaan dari Allah.... adeq xnak kehilangan mak....adeq tahu mak mesti ngah risaukan adeq kat cni...adeq rindukan mak...rindu sngt2 ....tambah2 lagi masakan dari air tangan mak...InsyaAllah t adeq dah ade kereta sendiri ...tiap2 minggu adeq balik jmpe mak ea.... 







Encik Abdullah Bin Abu 
05 April
My father
Ayah !! adeq banyak dosa ngan ayah...adeq selalu sakitkan hati ayah... maafkan adeq ea...adeq cyg ayah jugak...sepatutnya adeq bersyukur ade ayah mcm ni...yg manjekan adeq dari kecik sampai sekarang....
adeq xnak kehilangan ayah jugak...  





...:::: Ya Allah , Ko panjangkan la umur kedua ibu bapa ku ... ko berikan mereka kesihatan yg sihat sejahtera hendaknya... & beri aku kesempatan untuk membalas segala jasa & pengorbanannya itu ... [ rindu kat Ayah & Emak ] AMIN~~  :'( :::::......


















^_^adeq

Oct 30, 2010

~~ adeQ yg ke - 123!! ~~




TERIMA KASIH........






huuurraaaayyyyy!!
loncat2 atas katil sambil baling2 bantal...
suka sngt2 ni...
cam xcaya je ni...
bangun je pagi ni buka blog..
rupanya adeq dpt blog bertuah dr Cik Amanda
sbb adeq adelah followers yg ke-123
hahahahaha... ^_^
bertuaah sungguh nombor itu ...
kamoo memang baik hati wahai Cik Amanda yg Cute ...
cyg kamoo lebih lorh ....
muuuaaahhhhxx.... :D








Jangan JELES ea... hik3.. :P















^_^ adeq 



CONTEST AKU SUKA MAKAN!




Malam minggu yg bosan watkan aku nek beskal jejalan 1 blog ni an...
so tertarik la ngan contest yg dianjurkan oleh Noor Fatin ..
adeq nak gak la join2 cuba nasib....
xmenang xpe just suka2 jerk...
[ dlm hati nak hadiah ]
hahaha :D

CONTEST AKU SUKA MAKAN! ^__^




syarat2nya adalah :



1) terbuka kepada semua blogger. tak kira yang dah menjadi follower atau tidak.. kalau nak jadi follower pun dialu-alukan :)

2) buat satu entry khas tentang contest ni. tajuk *contest aku suka makan!*

3) letak gambar korang dengan makanan. tak kira la apa saja. makanan yang korang suka makan. pizza ke, mee goreng ke, donat ke, apa2 je la, masakan ibu ke. asalkan makanan. nak letak lebih dari satu gambar pun tak apa :) maximum 3orang dalam setiap gambar :)

4) gambar dinilai mengikut kreativiti dalam gambar, suasana dan membuatkan aku terliur melihat makanan itu! sopan ke tak time makan, rakus ke, aku tak kisah. haha!

5) lepas dah siap entry tu, copy paste link contest tu dan paste kat ruangan komen :)

6) kalau boleh letak la banner kat sidebar blog anda, tak paksa pun. cuma kena alert la dengan masa apabila keputusan diumumkan..

7) tarikh penyertaan bermula dari 16 oktober 2010 sehingga 11 november 2010!
12 november aku akan umumkan keputusan :)

8) hadiah yang menarik menanti pemenang pertama dan kedua, insyallah, frame gambar yang comel atau tabung yang comel atau insyallah, akan diberitahu kelak, bila menang nanti.. :) mungkin hadiah lain ke yang lebih menarik~ hihi

9) hadiah akan ditambah dan lebih menarik jika aku menerima banyak penyertaan :)





adeq yg berbadan kecik ni sbnarnya suka mkn..
tapi xgenmuk2 jugak ...
geram jerk..
selagi ade selera adeq makan..makan...makan...
jika demam & kurang sihat je..
menu utama = ROTI
kalau x..
mcm2 ade...
JALAN2 CARI MAKAN...
hehe ^_^
so cari punya cari..
habis selongkar almari mencari album..
pic ni yg adeq pilih tuk memasuki contest cik fatin..



AdeQ makan KFC 




AMIN~~ 




AdeQ nak ajak la kekawan adeq join jugak so adeq tag diorang sekali 



1. Eyka Elisha

2. 
Eyka


3.
Hana buntal














^_^ adeq


~~ 23 tentang adeQ ~~









[ Edit last minit ... oleh kerana adeq kena tag dengan Cik Eyka Elisha ...kena wat 25 tentang adeq...so adeq akan menambah dua lagi soalan extra kat bawah tu ... ( pemalas nak wat entry lain so guna yg ni jerk ) hehe ^^ ...kira halal je la an...
pape pun thanks ea Cik Eyka Elisha ...]









Hari ni mau wat soal selidik diri sendiri,....
tanya soalan kat orang pandai adeQ ni...
diri sendiri xkenal lg...
so hari ni korang leh la tau..
pe yg adeQ suka wat & pe yg adeQ kurang suka wat..
WAJIB baca tau [ mood = paksaan ]
adeQ senaraikan 23 je tentang adeQ..
Nape 23 ??
JENG...JENG...JENG....
yg tu korang kena cari sendiri...
sape dapat jawap adeQ belanje diaorang McD..








1.  Binatang fuv adeQ ??

Soalan yg ni korang pun leh jawap kan.... hahahha... dah tentulah BUTTERFLY....
terbang bebas keliling dunia barunya...mencari orang baru..kawan baru... & kehidupan baru .... itulah adeq ... *_*



2. Warna kegemaran adeQ dalam memilih Baju @ barang2 yg lain ??

Sudah semestinya saya meminati warna UNGU !! [ mulut jerk ] hati sebenarnya meminati warna hitam... hehehe ... 88% apa yg ade dalam hidup adeQ sekarang berwarna hitam ...


3.  Apa yg adeQ suka letak dlm beg Jalan dia tu ??

Sebatang pen berwana hitam ... senang ckit bl ade orang mintak no fhone leh terus tulis kat tapak tngan dia..[POYO la pulak ] xde la memng pen tu jd peneman adeQ... yg len2 tu biasa lah..minyak wangi , sikat & barang2 wanita la kan.... bnyak sngt nak senaraikan... minyak Yu yee cap limau xlupa jugak.. :)


4.  Sejak bila adeQ suka wat blog ni ek ?? 

Sejak tumbuh gigi susu dlu ... hahaha ^^ ... Sejak membr2 buat adeQ pun try2 la wat ... 2008 xsilap tapi xbuka2 sampai la thun ni ... tu yg baru nak berjinak2 ngan kekawan kat blog... 

5. Dalam keluarga adeQ ni anak yg keberape agaknya  ???

adeQ anak yg ........yg........yg......... malu la nak bgthu .... kang korang akan ckap....patut la MANJE !! hahahaha^^ [ perasan jerk kan ] adeQ anak bongsu ... ade dua abg & sorang kakak ...
jarak umur adeQ ngan abg no 3 adalah 15 tahun so adeQ xsebulu ngan diaorang...hehe :)


6. Banyak2 buku kat bilik adeQ tu sal ape ek ??

Sal sejarah kemerdekaan negara !![ yo yo o jerk minah ni ] .... adeQ minat sejarah pe... tapi xde la sampai nak beli2 buku bagaikan..selalunya adeQ lebih minat beli buku2 cam SODUKU ..
ikut level diakan... bg otak ni bekerja ckit bila wat aktiviti dlm buku tu... ^_^


7. Minat pakai kasut tumit tinggi x ??

time belajar dulu rajin la pakai ... sekrang ni jarang la nak pakai ... paling x pun beli pastu simpan bawah katil..
beli pun sbb minat kasut tu... pakai malas... sakit kaki je jalan... hehe :P ... 


8.  Ciri2 lelaki yg leh jadi teman hidup adeQ ?? 

WooOOO....soalan ni agak2 excited nak jawap ... hahaha ... xde pe pun paras muka xjadi ukuran...
cukup sekadar si dia tahu mengambil hati , jujur , percaya & matang dlm perhubungan sudah ckup bg adeQ tuk wat dia juga bahagia.... jika boleh nak ade jangut , kurus & tinggi .....


9.  Jenama Perfume adeQ ??

Sweetheart [ SILKYGIRL ] ...setia padanya dari dulu ... ade ke yg sama suka perfume ni .
if ade sejiwa la kita.... try tukar len tapi xleh,..... mood tu xsama... huhu [ gegeh je ]


10.  Berapa kali adeQ tukar nombor phone dia ??

Sat2 nak kira berapa bnyak Sim Card yg dah patah kan ...ade la 12 kali ... tapi nombor phone yg guna sekarang ni dah berusia 2 tahun... tu pon sbb no tu dah letak kat Card Businees so xleh nak buat pe la .... hehehe ... kalau x adeq suka tukar2 no phone :P


11.  adeQ akan makan sampai jilat2 jari sekiraanya ?? 

Dlm dunia ni makanan yg paling sedap dari air tangan mak adeQ la ...ape lg an... tambah pulak masakan N.9 pedas2 gitu.. alahai...leley air hidung makan.. tapi syoookkk habis. adeq suka makan AYAM masak lemak cili api..:O


12.  Kereta baru adeQ nak letak nombor ape ??

Cehwaaahh...cam esok jerk kereta tu kuarkn.... adeq nak MCA 8888 .. aaahhhaaakksss..
xkira mcm ne pun mau jugak nombor tu ...rm10000.00 pun xde hal la... lalalala =) 


13.  Antara msge & call adeq suka yg mane ?? 

adeq suka call .. gayut lelama sampai dahan tu patah... hak3.. tambah pulak hotlink ade wat super savers lg la...xsenang tido adeq..jap2 kacau orang ni kejap2 call orang ni... 
sape2 pasni nak adeq call tinggalkan no phone ea... =P 


14.  adeQ suka minum susu x ? 

Tidak !! banyak2 air tu la yg paling susah masuk kedlm anak tekak ni .... xtau la kenapa... badan dah la kurus...ade orang suruh minum susu baru badan tu naik cikit...xde maknannya nak minum,.....bau pun dah xtahan ...


15.  Adakah adeQ mempunyai sifat penyayang pd kanak2 ?

hehe..suka sngt2 cayang bdk2 comey tu !! layan kerenah diorang hilang semua tension kat kepala ni...nak je ambik anak angkat kat mane2 agensi berkenaan cuma takut bakal suami xterima jerk... hehe ^^


16. Jika berhadapan dengan kawan baru pe adeQ buat ??

senyum dlu :)))) [WAJIB!!]...lepas tu adeq akan berbual sesedap rasa.. adeq suka berkomunikasi senang citer BECOK!! nak xnak korang kena layan juga...hahahha..
 [ PAKSAAN] 


17.  Normbor yg tersemat didalam hati adeQ ??

No ..... 8 ... adeq minat sngt2 dengan No 8 ...pape dlm hidup adeq mesti kaitkan dengan no 8 ... no phone adeq pon bnyak no lapan.... eight ... 8 .. hehe ^^


18.  Jika ade seseorang lukakan hati adeQ pe adeQ buat ?? 

tengok juga la kenapa & kes ape sampai adeq terluka kan.. jika ianya amat2 mengecewakan adeq akan menangis..[ lemah sungguh adeq ni ] jika tidak adeq akan lupakan benda tu & ceriakan diri wat2 la xde ape yg jadi... [cakap senang la !!] hahahaha 


19.   Peristiwa yg sentiasa bermain difikiran adeQ ??

Naik bas PANORAMA kat melaka...jalan sehari tanpa turun kat mane2 pun sehinggalah bas tu balik ke MC ... pastu makan kat 1 kedai mkn tu xbayar tinggalkan duit 30 sen ...esoknya baru bayar sbb pelayan dia xtau berbahasa melayu ... lepak kat kedai mak cik limah sampai mak cik limah nak tutup kedai kitaorang wat xtau jerk... maknanya adeq suka wat keje2 gillllllerrr !! @_@


20. Perkara yg adeQ utamakan dalam ape2 keje ??

PERSAINGAN !! itu yg naikkan semangan adeq...adeq sukakan perlawanan secara diam2... aaahhhaakkkss...dr stu adeq leh tingkatkan ape yg adeq nak capai... 



21. Aktiviti apakah yg adeQ suka lakukan dengan kawan2 dia time dia kuar ??

AdeQ suka KAROKE !! melalak xtentu pasal..ini sememangnya wajib sekiranya xde sen sekali pon ...adeQ akan tong2 duit ngan kekawan ..sorang singit pun jd la asalkn dpt masuk bilik mayat tu n nyanya ramai2 ... :D



22.  adeQ suka ke kenduri kahwin x ??

Tengok jugak la umah sape... tapi selalunya pergi jerk..nak mkn free....hehe.. if saudara dekat adeq suka tolong wat hantaran... penah gak jadi pengapit..hahah^^ ..gigil dok atas pelamin..cam adeq lak kahwin kan... 


23.  Apa nak tanya lg ea ??

ALHAMDULILLAH ..... habis sudah semuanya.....juling2 mata gak lah dok kenal diri sendri... otak membeku xnak berfungsi....adeq sorang yg kurang kreatif tapi suka berfikir... hahaha ... :P










24 . berapa kali adeQ telah ditag ??


ini untuk kali yg ke-100 ... aahhhhaaaakkksss ..xde la..xkira lak..tapi bnyak kali jugak la....adeQ akan tersenyum bl di tag sbb adeq akan dpt lg ramai kawan blog....^^




25 . AdeQ seorang yg ??


Teeeeeeeeeeeeeetttttttt....
[ jawapannnya ditangan anda ]





















^_^ adeq 





Oct 29, 2010

comelnye BLOG awak






WoooOOOO.... Ye Be Da Be Du !!!......
ni adelah First award yg adeq dpt...
suka sngt2 ni .... terharunya...
ade jugak yg menghargai blog xseberapa nak comel ni.....
terima kasih kat Cik Eyka Elisha
dia yg memberi award ini ...
so pas ni kena bg comel lg la...
nak dpt award lg...
tamak la pulak adeq ni kan...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
alahaiii....garu kepala yg xgatal...
ade soalan la pulak...
wat2 xnampak je la...
[ malas nak menjawap ]
hehehehhe :)

1. Apakah nama gelaran yang kawan-kawan pernah panggil kat korunk yang korunk rasa lawak dan lucu?

TONG !! diaorang panggil adeq  " TONG!!  " dr sekolah melekat sampai sekarang...
pada awalnya agak2 semcm la gak kan...tapi lama2 cam sedap je...
sekrng baru adeq tau diaorang panggil TONG nak adeq gemuk cam TONG ...
hahhahahah....sengal jugak kawan2 ku itu ... 
pape pun itu yg membeza kan kawan2 sekolah dengan kawan2 yg lain....^^,

2. Korunk selalu lawat Blog siapa? (link kan)

Oleh kerana adeq guna mesin taip jerk xleh nak cari URL diaorang..hehehe..
tapi yg pastinya siapa yg ade menekan butang TING TONG di shoutbox adeq..
adeq akan terbang ke blog diaorang ...singgah2 jerk...
semua blog adeq selalu tengok ...sebb selalu terbang ...

3. Apa yang korunk rasa Cik Eyka Elisha kena improve untuk blog nie?

Temanya hitam , merah & putih amat disukai adeq tapi layoutnya agak2 kurang menarik... 
tapi blog dia dah cukup sempurna walau macm ne rupa sekali pun...
hehehehhe [ belajr bodek lebih ckit ] :P 

4. dalam seminggu, berapa kali korunk buka blog aku??

setiap pagi & malam dua kali..
so sehari = 4x darabkan dengan 7 hari seminggu = 28 kali ...
hahahaha...alahaiii... 
lupa mau wat kiraan lidi pulak... 
saje  jerk wat GEMPAK!!
 xtau la...xpenah nak kira...
BUTTERFLY adeq terbang bebas ...
^_^

5. sila pass reward nie kepada 6 orang kengkawan anda yang korunk rasa blog dier comel 

ade lagi comel blognya dari adeq...
korang nak tau sape..
meh cni sekodeng kat bawah ni ...
hehehe...
.
.
.
.
.
.
.
.
wanhazel  
[ Adeq suka blog dia memang COMEL!! ]

hanabuntal
 [ adeq suka blog dia sbb SEMPOI !! ]

nakal
 [ sbb blog dia ade pic gigi ronggak ]

qamarguyz 
 [ sbb blog dia sbb warna hijau selamanya ]

nardnerd
 [ sbb minah pink & blog  cute jerk ]

maryani23 
[ blog dia bnyak INFO !!]

so adeq telah memberi award ni kepada senarai diatas...
aaahhaaaakkksss...
skema sungguh ayat adeq....



akhirnya selesai jugak keje sekolah cikgu bg ni,...
lega otak adeq...
hahahhaha...
pape pun adeq nak COMELkan lagi blog BUTTERFLY ni....
^_^
mereka2 yg  telah mendapat award ni..
sila la menjawap 5 soalan tu ek..
soalan no 3 tuk adeq.... :p 






























^_^adeq






..::: Not Hearing But Listening :D :::...