.

Say Something to Me :D

Oct 23, 2010

~~ Senarai Ciuman ~~


WoooOOO
ni gedik2 sat na..
kali ni kita cerita tentang alam Seks ...
masing2 pun dah besar kan..
so sebagai pengetahuan tentang Kiss ea..
dok jejalan pagi td kat goggle so nampak le benda alah ni..
adeq just nak berkongsi ngan korang..
^_^
bacalah ea kawan2... 
Hehehehe ...
Butterfly Kiss
 Mencium bahagian tubuh si dia dengan mengedip-ngedipkan bulu mata hingga pasangan terasa geli. Ciuman ini biasanya diberikan di pipi, hujung bibir, dahi atau perut.

Cheek Kiss
Biasanya ciuman ini diberikan pada saat pertama sebagai tanda “aku suka padamu”. Ciuman pipi ini menjadi semakin mesra jika anda tahu caranya, letakkan tangan anda di bahunya lalu sebelum mencium usap dulu pipinya dengan bibir anda, lakukan dengan penuh kelembutan.

Eskimo Kiss
Ciuman dengan cara saling menggosokkan hidung anda dengan pasangan. Biar lebih menarik dan seperti di Eskimo, lakukan di depan peti ais yang terbuka!

Eyelid Kiss
Sementara pasangan Anda sedang tidur, ciumlah kelopak matanya yang tertutup dengan sangat perlahan dan mesra. Ciuman yang sederhana tetapi sangat bermakna & mendalam bagi si dia.

Freeze Kiss
Ciuman yang dilakukan setelah bibir diulit dgn ais batu. Dingin tapi menyenangkan! Ada cara lain yang tak kurang menariknya, Anda dan pasangan berciuman sambil memainkan ais batu dengan lidah di dalam mulut.

Earlobe Kiss
Ciumlah pasangan Anda tepat di telinganya, tapi jangan bersuara! Cukup dengan hembusan nafas saja karena suara Anda akan membuatkannya terperanjat.

The Whipped Cream Kiss
Merupakan jenis ciuman yang menggairahkan dan penuh nafsu. Celupkan jari Anda ke dalam whipped cream, lalu jilat jari Anda secara perlahan-lahan. Selanjutnya Anda dan pasangan saling berpelukan dan berciuman, ciuman yang manis karena di mulut Anda masih terara whipped cream tersebut.

Foot Kiss
Ciuman romantis yang penuh ‘isyarat’. Mungkin pasangan Anda akan sedikit geli, jadi buatlah si dia merasa lebih rileks dan menikmati setiap ciuman Anda. Caranya, urutkan dulu kakinya perlahan-lahan & mulaikanlah aksi ciuman Anda dari bawah ke atas.

Quickie Kiss
Ciuman singkat yang dapat Anda berikan di saat Anda benar-benar sibuk. Kecup hidungnya lalu kecup bibirnya. Ciuman ini hanya membutuhkan waktu ¼ detik!

Forehead Kiss
Disebut ciuman dahi kerana ciuman ini bersifat menenangkan bagi siapa saja. Tak ada ciuman di dahi yang dapat membangkitkan nafsu.

French Kiss
Juga disebut The English Kiss atau Soul Kiss, gaya ciuman yang memerlukan kerjasama Anda dan pasangan memainkan lidah.

Fruit Kiss
Ciuman yang menggunakan potongan buah (anggur, strawberi, atau potongan epal). Caranya: Letakkan buah di antara mulut Anda lalu dekatkan mulut Anda padanya. Gigit buah setengahnya sampai bibir Anda dan pasangan saling melekat, lalu mulakan ciuman anda dengan ghairah.

Hand Kiss
Mencium belakang tangan pasangan dengan mesra lalu bergerak ke bahagian atas.

Lick Kiss
Sebelum ciuman berlaku, mainkan lidah Anda pada bibir pasangan. Jika suasana makin panas barulah lidah Anda masuk ke dalam mulutnya. Wow!

Talking Kiss
Sesekali ketika berciuman tak ada salahnya Anda mengucapkan I love you di dalam mulutnya. Hmm..suasana berciuman semakin terasa romantis.

Nip Kiss
Ciuman yang erotis dan penuh sensasi. Ketikaberciuman, sesekali gigitlah bibirnya. Lakukan dengan bersungguh-sungguh dan jangan membuatnya menjerit kesakitan.

Sip Kiss
Sebelum mencium si dia, teguk sedikit minuman kesukaan Anda. Lalu tumpahkan di dalam mulutnya. Seterusnya lumat bibirnya dengan perlahan-lahan dan biarkan si dia menikmati ciuman Anda.

The Buzzing Kiss
Cium belakang telinganya dengan perlahan lalu dengan suara geram dan mesra menuju ke lehernya. Gigit-gigit lehernya secara perlahan-lahan sehingga ke bibirnya.

Vacuum Kiss
 Ciuman yang dilakukan sambil meniup mulut pasangan sampai pipi mengembang. Lalu kempiskan sehingga ada angin bertiup balik dari mulut Anda ke mulut pasangan. Tapi hati-hati, jgn sampai masuk angin!

Tongue Sucking
 Merupakan variasi dari French Kiss, ketika Anda dan pasangan saling memainkan lidah, sesekali hisaplah lidahnya. Pasti si dia akan merasa lebih seksi & ghairah.mesti dlm senarai panjang2 tu ade salah 1 yg korang suka kan..kan..kan..
pape pun sila lakukan sekiranya halal...
hahahahha
pandai buat pandai tangung le..
jom kita kiss ramai2...
mmmmmmmmmmmmuuuuaaahhhhxxx


mmuuuaaaahhhkkksss


mmmuuuaaaahhh !!

^_^  adeq

4 comments:

Cik Jari said...

erk.sy lom kawen..nak kiss sape eyh?

< Layla Talya > said...

cik jari ... wat masa ni try kat dinding or tiang lorh...hak3... :P

AiTotYati said...

buat lawatan balas.

nak kiss me.
eh gula-gula lah (^_^)

< Layla Talya > said...

terima kasih ye...

hehe..kis lelama ckit...
manis an gula2 tu...hik3...*_*

..::: Not Hearing But Listening :D :::...