.

Say Something to Me :D

Jun 23, 2011

::: So Sweet !! Kejutan dr dia lg :) :::








Assalamualaikum & Salam Sejahtera .
Today 23 June .
My Birthday !!
hehehehe :)
b'tambah lagi usia adeq...
tua kah ?? 
tidak rasanya ...hehehe ( ceh ceh soal sendiri jawap balik )
adeq malas nak cite2 panjang ..
korang baca je la komik cinta adeq ni ea..


















































































Kek dari My Love .... :) 










































^_^ adeq


Jun 14, 2011

1001 Kenangan Adeq !!









Assalamualaikum & Salam Sejahtera .
Setiap hari & Setiap saat 99.99%  adeq melakukan benda yang sama.
bezanya adalah situasi & keadaan.
Walau pun adeq baru 23 tahun melihat dunia .
Namun adeq rasa cukup Kecewa & Sedih ngan sikap sesetengah manusia.
Sanggup buat apa sahaja .
Asalkan hidup boleh menyusahkan orang lain .
walaupun memalukan diri sendiri ,
keluarga & siapa sahaja !!








memang bikin " panas " apabila seseorang 
pandai b'lakon
 + 
cakap mcm ular 
+
muka 1 sen 
||
Tipu kanan tipu kiri gitu !!


Sekiranya hari tu adeq agak2 T'tekan .
Tapi tidak lagi sekarang .
Lega sedikit .
Kerana " Si kakak yg budiman tu dah angkat kaki "

Yang buatkan adeq tertanya2 & buatkan adeq geram .
Sepanjang dia bekerja b'sama dia cerita pelbagai tentang 
diri 
+
keluarga
+
lain - lain cerita 
||
Segalanya Indah & sihat2 belaka !!
*
*
*
tiba2 semalam nak mohon cuti sebulan sbb mak tiba2 sakit mental .
pe cer ni !! 
nak mintak b'henti terus - terang je la.
xyah la nak wat2 lakonan belas kasihan mcm ni .
TOLONG LA !!! 




( PUNCA : BOSS dah check semua keje dia memang xde pape yang berubah dari asal boss bagi keje tu !! Perrrhhh, Selama dia duduk besarkan bontot tu dia wat pe erkk ?? Agak2 pelik ni .... Dah kena sound PEDAS ngan boss , dan dan la nak cari alasan mau blaahhh  )













Adeq GERAM sbb adeq terlibat sama dalam masalah ni ..
 Tu yg agak2 nak la jugak kan bagi tangan kat pipi dia yg licin tu kan . 
Ntah apa yang xpuas hati sangat ngan hidup adeq ni pun xtahu la.
biasa la bila orang kampung dah jd orang KeyL ..
mcm tu la .lagak xtentu pasal .
member adeq pun ada je kut dok K.L ...
lepak sama relax je.
xde la Kepoh mcm dia .
Walau mcm ne pun 
Adeq doakan lah hati dia terbuka & dia x melakukan hal mcm ni kat orang lain .
Mungkin adeq malas & xnak balas apa dia buat .
sbb ada lagi yang berhak untuk menhukum - ALLAH 
So adeq doakan dia hidup bahagia & merasakan hidup ini sememangnya indah sekiranya sentiasa bersama2 susah & senang dengan hambaNYA didunia ini .






















^_^ adeq




Jun 9, 2011

Ajib a.k.a Shoffi Jikan









Assalamualaikum & Salam Sejahtera .
Semalam dpt jugak tengok KL GANGSTER.
Memang puas hati sngt2 la ..
adeq bg 5STAR !!
dibintangi oleh Aaron Aziz , Adyputra & Zizan raja lawak .
tp adeq tertarik dengan pelakon sorang ni .
nama dia dalam cerita tu Ajib a.k.a Shoffi Jikan ...
Watak dia memang hati kering & Sempoi !!
Ayat2 & cara cakap dia wat adeq Syoookk ooOOO..
korang yg belum tengok g la weyyyh !!


paling adeq ingat dia cakap ini mcm 

" Sekali wa sengat lu !! "

" Wa boleh simpan wa punya sengat sebab wa pun sulah penat " 

" ini olang haaa suka makan sambil berak ma !! "



Shoffi Jikan




Walaupun mamat ni pegang watak pelakon pembantu je adeq tetap suka lorh ...
Sudah jatuh cinta sama ini AJIB !! 
hahahhaha ... 


















^_^ adeq 

Jun 7, 2011

Tajam mcm duri !! SAKIT !!




Assalamualaikkum & Salam Sejahtera .
JUNE 
1/2 tahun 2011
kejap je masa b'lalu antara sedar atau x .
bulan ni adeq " PRESSURE " skit .
hope xb'panjangan la.
Pening kepala ni dibuatnya .


PUNCA :

1.  staff yang lagak mcm ada pengalaman tapi apa pun xboleh !!

2. merasakan dirinya terlalu bagus untuk bertanya senior yang umurnya rendah dari dia !!

3. Suka buat keputusan sendiri dan menyusahkan orang lain.

4. Lalai & suka buat kesilapan yang sama walaupun ditegur berulang kali 

5. Mempunyai satu sikap "KEPOH" dlm hal2 peribadi orang lain berbanding hal kerja .

6. Merasakan diri dia adalah boss & tahu segala keje kat cni 
( HAKIKATNYA -----> BODOH + SOMBONG )

7. Merasakan tempat kerja adalah tempat untuk luahan masalah rumah tangga .

8. Selalu menyibukkan diri dengan kerja-kerja yang xpenting 

9. Tiada kerjasama & tiada idea baru semasa melakukan kerja .

10. Tidak mahu mengaku kesilapan sendiri malah menuding jari kat orang lain 

* Dia kata ambik MC kul 8.30 mlm , call klinik pihak pengurusan check balik kul 6.30 ptng dan sebb MC pun berbeza .
- tanya dia : DOKTOR TU TIPU !!

* Grille pintu adalah ckit terketuk jadi benda tu bengkok , dia yg last balik keje hari jumaat 3/06/2011 pukul 8.05 malam .
-tanya dia : XDE MAYBE ADA ORANG LAIN BUAT !!

* Budak2 baru balik dari tengok wayang , sepatutnya berehat tapi budak2 tengah tengok TV dan cerita yang tak digalakkan tengok .
-tanya dia : BUDAK2 NI PANDAI2 BUKA !! 


Setiap orang ada sikap & cara yang berbeza.
kita xleh paksa seseorang jadi mcm kita atau kita jadi mcm dia .
Adeq cuma xtahan sebb dia mcm xpuas hati je ngan adeq !!.
tu yg sikit geram la.
apa kita ada dia ada.
kalau kita pernah g makan kat ctu dia pun pernah la.
adakah dia CEMBURU ???
atau
adakah dia SAKIT MENTAL ???
Adeq pun xsuka la nak masam2 muka dengan orang .
nak tegur2 kesilapan yang sama berulang2 kali .
umur dah TUA kut bukan DEWASA lg !! T U A ....
jangan libatkan orang lain dalam masalah yang ko cipta sendirilah .
orang lain pun ada masalah jugak .
Siyes !! adeq jadi xsemangat nak masuk keje .
"HIPOKRIT YANG MELAMPAU "
kalaulah adeq ada rakamkan cara dia cakap or ceritakan sesuatu benda dengan bersungguh2 .
memek muka + mulut yg mcm mak nenek !!
mesti korang dapat rasakan lagi apa yg adeq masksudkan .
adeq xnak buruk2kan dia ..
tapi kalau dah tuan diri pun xmalu buruk2kan diri sendiri kat orang lain .
xmustahil orang xb'kata .

bak kata bos " xyah kipas sngt la sekarang dah pakai aircond " 
nak bodek la kut ( BUJET GAJI KO NAIK !!)
adeq dah penat la ... 
dah lama bg peluang masuk ni dah 3 bulan xkan xde perubahan .
NOTHING .... 0 0 0 0 0 0 




Hope lepas ni ada staff baru masuk dia leh ringankan beban adeq .
 pada si KAKAK YANG BUDIMAN TU ,
 harap dia berubah lah bersikap matang & ikut situasi dan keadaan kerja . 
kalau x jgn tanya nape surat ada atas meja la ..








Adeq pun insan biasa masih banyak kelemahan tetapi lebih baik kita diam dari banyak bercakap . sebab semakin banyak kita bercakap semakin nampak kebodohan diri kita !!! 




















^_^ adeq

::: T______T :::

adeq



Demam !! Demam !! Demam !! 













Doakan adeq cepat sihat ea kekawan !! :D















^_^ adeq

..::: Not Hearing But Listening :D :::...