.

Say Something to Me :D

Jun 7, 2011

Tajam mcm duri !! SAKIT !!




Assalamualaikkum & Salam Sejahtera .
JUNE 
1/2 tahun 2011
kejap je masa b'lalu antara sedar atau x .
bulan ni adeq " PRESSURE " skit .
hope xb'panjangan la.
Pening kepala ni dibuatnya .


PUNCA :

1.  staff yang lagak mcm ada pengalaman tapi apa pun xboleh !!

2. merasakan dirinya terlalu bagus untuk bertanya senior yang umurnya rendah dari dia !!

3. Suka buat keputusan sendiri dan menyusahkan orang lain.

4. Lalai & suka buat kesilapan yang sama walaupun ditegur berulang kali 

5. Mempunyai satu sikap "KEPOH" dlm hal2 peribadi orang lain berbanding hal kerja .

6. Merasakan diri dia adalah boss & tahu segala keje kat cni 
( HAKIKATNYA -----> BODOH + SOMBONG )

7. Merasakan tempat kerja adalah tempat untuk luahan masalah rumah tangga .

8. Selalu menyibukkan diri dengan kerja-kerja yang xpenting 

9. Tiada kerjasama & tiada idea baru semasa melakukan kerja .

10. Tidak mahu mengaku kesilapan sendiri malah menuding jari kat orang lain 

* Dia kata ambik MC kul 8.30 mlm , call klinik pihak pengurusan check balik kul 6.30 ptng dan sebb MC pun berbeza .
- tanya dia : DOKTOR TU TIPU !!

* Grille pintu adalah ckit terketuk jadi benda tu bengkok , dia yg last balik keje hari jumaat 3/06/2011 pukul 8.05 malam .
-tanya dia : XDE MAYBE ADA ORANG LAIN BUAT !!

* Budak2 baru balik dari tengok wayang , sepatutnya berehat tapi budak2 tengah tengok TV dan cerita yang tak digalakkan tengok .
-tanya dia : BUDAK2 NI PANDAI2 BUKA !! 


Setiap orang ada sikap & cara yang berbeza.
kita xleh paksa seseorang jadi mcm kita atau kita jadi mcm dia .
Adeq cuma xtahan sebb dia mcm xpuas hati je ngan adeq !!.
tu yg sikit geram la.
apa kita ada dia ada.
kalau kita pernah g makan kat ctu dia pun pernah la.
adakah dia CEMBURU ???
atau
adakah dia SAKIT MENTAL ???
Adeq pun xsuka la nak masam2 muka dengan orang .
nak tegur2 kesilapan yang sama berulang2 kali .
umur dah TUA kut bukan DEWASA lg !! T U A ....
jangan libatkan orang lain dalam masalah yang ko cipta sendirilah .
orang lain pun ada masalah jugak .
Siyes !! adeq jadi xsemangat nak masuk keje .
"HIPOKRIT YANG MELAMPAU "
kalaulah adeq ada rakamkan cara dia cakap or ceritakan sesuatu benda dengan bersungguh2 .
memek muka + mulut yg mcm mak nenek !!
mesti korang dapat rasakan lagi apa yg adeq masksudkan .
adeq xnak buruk2kan dia ..
tapi kalau dah tuan diri pun xmalu buruk2kan diri sendiri kat orang lain .
xmustahil orang xb'kata .

bak kata bos " xyah kipas sngt la sekarang dah pakai aircond " 
nak bodek la kut ( BUJET GAJI KO NAIK !!)
adeq dah penat la ... 
dah lama bg peluang masuk ni dah 3 bulan xkan xde perubahan .
NOTHING .... 0 0 0 0 0 0 




Hope lepas ni ada staff baru masuk dia leh ringankan beban adeq .
 pada si KAKAK YANG BUDIMAN TU ,
 harap dia berubah lah bersikap matang & ikut situasi dan keadaan kerja . 
kalau x jgn tanya nape surat ada atas meja la ..








Adeq pun insan biasa masih banyak kelemahan tetapi lebih baik kita diam dari banyak bercakap . sebab semakin banyak kita bercakap semakin nampak kebodohan diri kita !!! 




















^_^ adeq

No comments:

..::: Not Hearing But Listening :D :::...